in

EKSKLUZIVNI INTERVJU: ELIF JE U PRAVOM ŽIVOTU IZGUBILA BEBU A OVO JE NJEN MUŽ

Hatice Şendil (Hatidže Šendil) jedna je od najpopularnijih turskih glumica, koju gledate u najgledanijoj turskoj seriji u BIH.

U seriji “Sudbina”, koju emituje Hayat, od ponedjeljka do četvrtka u 22h, a u kojoj u glavnoj ulozi glumi, rame uz rame s Ozdžanom Denizom, Hatidže Šendil glumi mladu Elif koja zatrudni bez spolnog odnosa. Hayat zadnju epizodu popularne SUDBINE emituje u četvrtak a već u idući ponedjeljak, 25.decembra stiže dugoočekivana SNAHA sa Kahramanom u glavnoj ulozi.

Za potrebe ove uloge smršala je čak deset kila. Sa sigurnošću možemo reći da svojom ljepotom i glumačkim talentom plijeni pažnju gledalaca. Intervju i vijest da se njen partner iz serije, Kahraman, ženi, te da će postati otac, odjeknula je kao bomba a više o tome pročitajte OVDJE.

Vaša obitelj sigurno je doselila u Tursku?

Da, dio moje obitelji potječe iz Salone, a dio iz Mora. Ja sam se rodila u Istanbulu. Budući da je otac radio u Antaliji, odrasla sam na relaciji Istanbul – Antalija. I dalje živim u Istabulu s roditeljima i sestrama.

Čime se bavi vaš otac?

Dugo je radio u građevinskom sektoru, ali sad je u mirovini. Majka nikad nije radila, ali aktivna je u raznim društvenim projektima. Zaljubljena je u životinje. Najmanje tri dana tjedno provede u prihvatilištima za životinje.

Kako biste opisali svoje djetinjstvo?

Svaki put kad se prisjetim svoga djetinjstva, zahvalim Bogu. Imala sam divno djetinjstvo. Odrasla sam u mnogobrojnoj obitelji koja drži do tradicije i običaja.

Što ste studirali?

Diplomirala sam menadžment na Sveučilištu Akdeniz.

Kad ste počeli baviti glumom?

Nisam to planirala, budući da sam u to vrijeme imam veliku tremu tijekom javnih nastupa. Ni ne sumnjate koliko sam se puta sinoć probudila u panici zato što će danas emitirati prvi isječak iz serije. Katkad imam osjećaj da gušim samu sebe. K tome, ja sam astmatičarka pa mi uzbuđenje nimalo ne godi. Nisam mislila da ću se baviti glumom.

Kako to mislite?

Lako se uvrijedim i oneraspoložim. Često sam neodlučna i zbunjena. Ne volim pretjerivanja.

Kako to da ste se onda ipak odlučili za glumu?

Imam puno prijatelja i prijateljica koji su kazališni glumci. S njima se sjajno zabavljam. Jako sam sretna što mogu biti dio njihovog svijeta. Oni su mi puno puta pomogli da se ne osjećam usamljeno. Jednog sam se dana pridružila prijateljici koja je išla na audiciju za ulogu u seriji. Redatelj me odabrao za ulogu čim me vidio pa sam počela odlaziti na snimanja. Naravno, ubrzo sam se zaljubila u glumu. Srećom, ta uloga nije dugo trajala.

Zašto srećom?

Zato što se u tom trenutku nisam osjećala spremno. Nakon toga odbila sam nekoliko uloga zato što sam željela učiti i razvijati se. Morala sam se obrazovati. Nisam sve mogla prepustiti slučaju.

Kako doživljavate glumu?

Trenutačno učim jednu vrlo važnu metodu i čini mi se da mi koristi. Nakon prvog isječka iz serije Sudbina, svi su se pitali što mi se dogodilo. Da, smršala sam deset kila, ali promjena koju su primijetili nema veze s time, nego samo s mojoj glumom.

O kakvoj je metodi riječ?

Riječ je o metodi Stelle Adler. Koriste je sve holivudske zvijezde, kazališni glumici pa čak i Woody Allen. U glavi nastojim oživjeti lik koji glumim. Zamišljam njegovu prošlost i prepustim se osjećajima. Svi glumci u seriji Sudbina pripremali su se koristeći upravo tu metodu.

U seriji “Sudbina” glumite Elif. Možete li nam reći više o njoj?

Elif je morala prekinuti studij prava zato što je njezina obitelj siromašna. Majka i sestra najvažnije su osobe u njezinu životu. Za njih je spremna sve učiniti. Nikad se nije zaljubila i ne poznaje taj osjećaj. Ona je poput vrapca u krletki. Zbog novca pristaje biti surogat-majka djetetu bogatog para. Ostala je trudna iako nikad nije stupila u spolni odnos. Elif je svojevrsna Djevica Marija.

Prošle godine udala za dugogodišnjeg dečka, glumca Buraka Sağyaşara (29). Svadbeno slavlje imali su na terasi restorana u Istanbulu, a termin za idiličnu večer tražili su više od godinu dana jer nisu mogli uskladiti obveze.

Nastavak na narednoj strani…

EKSKLUZIVNI INTERVJU: SEKA ALEKSIĆ OTKRILA NEŠTO ŠTO SMO MISLILI DA SE NIKAD NEĆE DESITI

ON JE MALO RASPOLOŽEN, PA MALO NERASPOLOŽEN: OVO MORAŠ URADITI DA TI BUDE BOLJE