in

OVO NISTE ZNALI: 13 STVARI ZA KOJE JE DOBAR JEFTINI VAZELIN

1. Potiv BORA

Uz pomoć vazelina možete sami napraviti fantastičnu kremu protiv bora po ovom receptu:

Domaća krema protiv bora

Za pripremu kreme biće potrebno:

  • 1 supena kašika bademovog ili maslinovog ulja
  • 1 žumance
  • 1 čajna kašika meda
  • 2 čajne kašike apotekarskog vazelina

Priprema kreme 

Vazelin otopiti na vodenoj pari. Biće potrebno par minuta. Skinuti sa šporeta i dodati ostale sastojke: med, žumance i ulje. Sve sastojke temeljno promiješati. Mješajte par minuta, dok ne dobijete homogenu smjesu. Naspite u kutiju, može od stare kreme, biće dovoljna kutija od 50 ml.

Laganim, masirajućim pokretima nanosi se na očišćenu kožu. Poslije 30 minuta ukloniti ostatke kreme vatnim diskom umočenim u mineralnu (kiselu) vodu ili vlažnom maramicom za lice.

Napomena: krema se upija u kožu duže od sat vremena, tako da treba da se nanosi na lice 2 sata prije spavanja. Kremu čuvajte u frižideru. Kad se potroši, i ako ste zadovoljni, napravite novu mjeru. Pošto su svi sastojci prirodn,i nemojte praviti duplu mjeru odmah, da se ne pokvari.

Za šta se još koristi vazelin?

Vazelin sprečava oštećenja kože nastala od uticaja vetra, ublažava psorijazu, kožne alergije, groznice , ekceme, hemoroide, odstranjuje glavene vaši, koristi se kao intimni lubrikant (to sigurno znate), za negu kod muših polnih kožnih bolesti, predupređuje krvarenje iz nosa, a može se njime i sprečiti udisanje polena iz vazduha ako se namaže na nozdrve.

Može se koristiti kao zaštitno sredstvo prilikom farbanja, da ne bi farba, lak, masnoća ili ulje dospeli na kožu ili neku osetljivu radnu površinu. Može se njime odstraniti žvakaća guma iz kose, skinuti sa prsta preusko prstenje ili skinuti šminka.

VAŠ MJESEC ROĐENJA OTKRIVA OD KOJIH BOLESTI MOŽETE OBOLJETI TOKOM ŽIVOTA

TVRDI DA JE DOŠAO IZ 2048 GODINE I NAJAVLJUJE NEŠTO NEVJEROVATNO