in

PUN MJESEC 12. DECEMBRA: ZIMSKI SOLSTICIJA I POMRAČINA SUNCA 26. DECEMBRA NAS UVODE U DECENIJU PROMJENA

Nema sumnje, ovo je globalni evolucijski trenutak. Čitav prosinac/decembar i veći dio siječnja/januara obuhvaćeni su utjecajima pomrčine Sunca 26.12., a linija Sunčevog pomračenja je impresivna! Kako se 2019. godina bliži kraju, u svakom se srcu odvija duboka potraga duše. Orbitirajući kroz neizrecivi kozmos, Zemlja ima svrhu koja je iznad volje ljudi, to je Svrha koju majstori znaju i kojoj služe.

Novo desetljeće bit će spremno za početak kada jedanaesti sat otkuca nad glavom planete Zemlje. Ploveći slavom ogromnog napretka, čovječanstvo uglavnom ostaje u neznanju, u tami pogrešnih kreacija, iznova i iznova gubeći trag. Zajedno s povoljnim proslavama koje daju stanku za razmišljanje, planetarni obrasci tijekom prosinca/decembra vode u duboku računicu koja se ne može zanemariti ili izbjeći.

Potencijal za preokret i potrebu za svesrdnom reformom ne može se podcijeniti kad se Saturn 13. siječnja/januara približi konjukciji s Plutonom. Kao kad počinju potresi, tutnjave su prisutne već neko vrijeme, a nastavit će se dugo nakon pokretanja događaja. U horoskopskom znaku Jarca vidljiva je raširena disfunkcija u mnoštvu sustava, sami temelji na kojima se oslanja društvena organizacija.

Pogledajmo planetarnu sliku prosinca/decembra korak po korak, počevši od Jupiterovog tranzita u Jarca 2. prosinca/decembra. Dok Saturn i Pluton predstavljaju raspadajuću infrastrukturu, rastući dug, degradaciju okoliša, bezakonje i vladin kaos, Jupiter stupa na scenu kako bi proširio svijest o tim kritičnim čimbenicima.

Drevna sanskritska riječ za Jupitera je “Guru.” Tijekom sljedećih dvanaest mjeseci Jupiter vodi put kao mudri učitelj s nekim teškim istinama. Osvjetljavajući i podižući svijest na više tlo, Jupiter je planet kozmičkog zakona i transcendentalne milosti.

Mjesec započinje sa Suncem u Strijelcu, kojim vlada Jupiter. Blagdanska sezona obično se naginje ekstravaganciji s vrhunskim ukrasima, bogatim obrocima i bijesnom kupovinom poklona. No, proslave bi ove godine mogle biti ublažene. Ne samo da su glavni i utjecajni planeti Jupiter, Saturn i Pluton u Jarcu, već se i Venera pridružuje timu. Budući da je planet ukrasa, darivanja i ljepote, Venera u Jarcu odaje veliku zahvalnost praktičnom i korisnom, tradicionalnom i strogom. Kvaliteta nad količinom je moto Jarca.

Merkur 9. prosinca/decembra ulazi u Strijelca nakon što je devet tjedana bio u Škorpionu. Završavajući svoju retrogradnu fazu, Merkur, glasnik, sada punom brzinom ide naprijed s onim što je otkriveno, a nema povratka nazad.

Mars je 19. studenog/novembra ušao u Škorpiona i tu Mars ostaje do prosinca/decembra. Kao planet akcije, Mars će nastaviti neumoljivo tražiti ono što je važno, posebno, u stvarima koje su skrivene u našem osobnom životu, kao i u kolektivnom iskustvu. Neotkriveno će se otkrivati ​​i biti će izloženo. Ovdje postoji intenzitet, a Mars će se boriti za istinu i pravdu.

Puni Mjesec nešto iza ponoći 12. prosinca/decembra pokazuje Sunce u Strijelcu i Mjesec u Blizancima. Ovi horoskopski znakovi su društveni, aktivni, komunikativni i radoznali. Stresni aspekt Neptuna ima potencijal da probija kroz zamagljenost, složenost, zbunjenost, zablude i poricanje. Dugoročni tranzit Neptuna kroz Ribe (2012. – 2025.) izuzetno je idealistički; dolazi do prepuštanja lažnim domoljubnim idealima, uvjerljivoj retorici i emocionalnom iskorištavanju masa.

Uz Puni Mjesec, Venera se pridružuje ozbiljnom i posljedičnom Saturnu 11.12., a prodirućem i razotkrivajućem Plutonu 13.12. Atmosfera će biti naelektrizirana, ispunjena kontroverzama i cijeli je ovaj tjedan vrlo odlučujući. Moguće je da se jedna iluzija za drugom sruši jer ovo stresno usklađivanje zapravo može poljuljati status quo.

Možda prikazujem pretjerano optimističnu sliku, ali potraga za istinom često je protkana kontrastom činjenica i neistina, posebno s obzirom na trenutne okolnosti.

Zimski solsticij obilježava ulazak Sunca u Jarca 21. prosinca. To također preusmjerava naglasak prije svega na zemlju, najpraktičniji i najrealističniji element. Od Badnje noći do Nove godine, naše Sunce pridružuje se Jupiteru dok skladno utječe na Uran. Ova kombinacija pruža veliko poštovanje tradiciji, uz uzbudljivi fokus prema budućnosti.

Kako se 2020. godina približava, može se dogoditi duboka rekapitulacija u osobnoj domeni i kolektivnom iskustvu. Nema sumnje, ovo je globalni evolucijski trenutak. Naravno, bit će mnogo razmišljanja, mnogo proslava, molitvi i meditacija širom svijeta. Civilizacija ima priliku iskoristiti trenutak i pozitivno prihvatiti trenutnu putanju. Momentum se gradi, ali u sljedećem desetljeću posljedice ljudskih aktivnosti postaju još očitije i ozbiljnije.

Dostavljanje ove kozmičke poruke dolazi do izražaja 26. prosinca/decembra kada imamo pomrčinu Sunca, nakon čega slijedi pomrčina Mjeseca 10. siječnja/januara. Budući da su pomrčine toliko snažne i konačne, nazivam ih uskličnicima astrološkog potpisa. Općenito, tematske lekcije počinju izbijati puna četiri tjedna prije prve pomrčine i nastavljaju se dva tjedna nakon posljednje pomrčine. Stoga; čitav prosinac/decembar i veći dio siječnja/januara obuhvaćeni su utjecajima ove sezone pomrčine.

Linija Sunčevog pomračenja je impresivna. Sunce, Mjesec, Jupiter, Južni lunarni čvor, Ceres, Saturn, Pluton – svi u Jarcu. U svjetlu toga, nudim kratki vodič o ovom znaku zodijaka, razmatrajući zodijački ciklus kao simbolički prikaz duhovne evolucije duše kroz mnoge inkarnacije.

Predstavljen planinskom kozom koja se uspinje prema visinama, Jarac je horoskopski znak poziva i karijere, doprinosa i društvenog sudjelovanja; odgovarajući na pitanje: „Što radiš?“. Odgovor na ovo pitanje je toliko aspektiran i osoban kao i čovjekov spol, starost, inteligencija, obrazovanje, vještine, talenti, ambicije, socijalni status, prilika i sudbina.

Jarac je primjer testiranja karaktera u stvarnom svijetu forme i funkcije. Bez obzira na koju se planinu odlučili penjati, putovanje zahtijeva fokus i disciplinu, ali definirajuća referentna točka može se sažeti motivom.

Motivacija je ono što osoba osjeća kad ustane ujutro. Većina ljudi su tijekom dana fokusirani na osnovno preživljavanje, ali motivirani su dijeljenjem ljubavi, stvaranjem pozitivne razlike, doprinosom u velikim i malim načinima. Međutim, raspon motivacije je širok, krećući se od nesebičnog altruizma do samoograničavanja, s raznim varijacijama između.

Pa što se događa kad nekoga motivira želja za moći i prestižom, do te mjere da je u stanju zaobići svaki osjećaj savjesti, spreman na zavaravanje, laganje, varanje, krađu? Pa, uključite vijesti i svjedočite mnogim primjerima iz gornjih slojeva vodstva, čak i do točke kojom se potiče prezir prema zakonu. I što je još važnije, to su vođe na koje se mase ugledaju i oslanjaju se na njihove savjesne i mudre odluke u stvarima o kojima znaju vrlo malo.


Sa stajališta astrologije, nije čudno promatrati trenutne događaje u kontekstu ovog velikog poravnanja planeta u Jarcu aktiviranih snažnim i konačnim pomračenjima. Potpuno ispuhani, na otvorenom, također nije iznenađujuće vidjeti kako se kuće od karata ruše. U ovom trenutku, ostaje pitanje kako će se sve odvijati u smislu društvene svijesti i praktičnih rješenja?

Stojeći na vrhu dosega, Jarac je okarakteriziran svjetskim postignućem. Na duhovnoj razini Jarac simbolizira poniznog, predanog i nepokolebljivog učenika ili mudrog pustinjaka koji drži svjetiljku visoko, osvjetljavajući put tragačima. Jarac u osnovi predstavlja test inkarnacije i mudrosti sakupljene u mnoštvu života. To je zakon u svom najčišćem obliku. Društveni zakoni temelje se na njemu i odražavaju univerzalni zakon.

Kako se 2019. godina bliži kraju, u svakom se srcu odvija duboka potraga duše. Orbitirajući kroz neizrecivi kozmos, Zemlja ima svrhu koja je iznad volje ljudi, to je Svrha koju majstori znaju i kojoj služe.

DNEVNI HOROSKOP ZA 6. DECEMBAR 2019: DANAS SE USUDITE PROBATI ONO ŠTO VAS PLAŠI

VELIKI ŽENSKI HOROSKOP: JEDNA JE NAJSTRASTVENIJA A JEDNA SVE MUŠKARCE OBARA S NOGU