in

Merkur do 19. marta prolazi kroz znak Riba: Emocije će biti jače od logike a to će se najviše odraziti na Blizance, Strelce, Device i Ribe

Osobina Merkura je da stalno vrluda, da je nemiran, uvek u pokretu i često ubrzan. Zbog toga mu najčešće izmiču oni delovi Univerzuma u kome živimo koji su bliski elementu vode, pa čak i elementu vatre. Upravo zbog toga što je gotovo uvek u pokretu i ubrzan, naš um ne opaža forme koje su razređenije od elementa zemlje i u čvrstom i opipljivom obliku, ali to ne znači da takve forme ne postoje.
Upravo naš um je taj koji nas dovodi u zabludu da smatramo da je stvarno samo ono što možemo da opipamo i što ima čvrstu materijalnu formu. Osobe sa Merkurom u Ribama dobro znaju da postoje i drugi nivoi stvarnosti koji nisu uvek jasno vidljivi i opipljivi, ali samo oni imaju urođenu sposobnost da opažaju te delove stvarnosti i da komuniciraju sa njima. Ipak, to nije komunikacija rečima, pa zato ove osobe ne možemo sasvim jasno razumeti kada nam govore o onome što je za nas manje poznato i manje stvarno.
Zato je potrebno da ih slušamo više srcem nego umom i ubrzo ćemo shvatiti da imaju mnogo toga vrednog i korisnog da nam kažu. Merkur u Ribama je nalik tek rođenom, bezbrižnom i razdraganom detetu koje sve što mu se dešava doživljava punim srcem, otvorenog uma i za koga je sve novo i čudesno. To je onaj deo nas koji smo rastući i sazrevajući potisnuli duboko u sebe i zaboravili. Merkur u Ribama nas vraća tom delu nas samih i podseća nas da život uvek može da bude nešto novo i čudesno i da mi sami uvek možemo da budemo nevini, bezbrižni i razdragani.
Potrebno je samo da se setimo ko smo. To je ono stanje svesti koje su samo retki dostigli. To je ono stanje svesti koje je, po predanju, dostigao Buda posle šest godina lutanja, asketskog načina života i praktikovanja meditacije kada je doživeo prosvetljenje. Obratite pažnju da je šest broj Merkura. Ovo je još jedan od pokazatelja da Merkur u Ribama prestaje da luta, da juri, već zastaje, zaustavlja se, postiže potpuni mir i tek tada postaje sposoban da spozna smisao svega što postoji. U tom trenutku, kada se nađe na tački svog pada, na 13 stepeni Riba i pretvori se u svoju semenu formu, Merkur i Univerzum postaju jedno.
(Astrolog Igor Pavluković)

NEDELJNI HOROSKOP OD 6. do 12. MARTA 2023: Pojaviće se novo svetlo na vašem ljubavnom nebu

NEDELJNI HOROSKOP OD 13. do 19. MARTA 2023: Pred vama su lepe ljubavne prilike koje niste očekivali