in

GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023. GODINU: Promenjiva, prepuna ljubavnih iskušenja, životnih izazova i doživljaja koje ćeš pamtiti zauvek!

OVAN ♈

Godišnji horoskop za 2023. za Ovna govori pripadnicima ovog znaka da mogu krenuti glavom u promjene bez straha, pod uvjetom da ih rade uz ljude s kojima se slažu i koji im u potpunosti odgovaraju. Ovnovi, vaš će unutarnji život godine 2023. postati mnogo bogatiji. Dok planet guru, Jupiter, provodi godinu prelazeći između vaše dvanaeste kuće duhovnosti i vaše prve kuće osobnosti, započet ćete novi ciklus rasta! Iako ćete dok stojite u tom ograničenom prostoru između sadašnjosti i budućnosti možda osjećati kao da ste u crtanome filmu rađenom tehnikom stop animacije, možda ćete razviti zanimanje za neke od dubljih životnih tajni. Vaš će osjećaj duhovnosti biti jači nego obično, stoga nemojte oklijevati istraživati teme koje pobuđuju vašu znatiželju. Konačno, razmislite o volonterskom radu. Jer u ovom trenutku, što više daješ, više ćeš i dobiti!

Zvijezde za 2023. godinu predviđaju Ovnovima da je novi posao glavna zvijezda vaša vodilja za ovo razdoblje. Početak ove godine vam otvaraju Venera i Pluton vrata da napravite nešto dobro za sebe i za vašu okolinu koja je jednako važna. Cijela serija pomrčina Sunca kao i ulazak Sjevernog čvora napravit će sve što vam je potrebno kako biste složili svoj poslovni život na najbolji način.

Ovnovi započinju 2023. usredotočujući se na budućnost i nove horizonte jer ih stimuliraju Jupiter i Saturn iz 11. kuće Ovna. Vaš sustav vjerovanja (Jupiter) ima velik utjecaj na to kako dolazite do svojih snova i nada u budućnost. Trebali biste pokušati upoznati nove ljude, uspostaviti nove veze, pristupiti novim društvenim krugovima i pridružiti se klubu ili nekoj profesionalnoj udruzi (tamo gdje to može biti slučaj). Na primjer, prijatelji ili vaše sudjelovanje u nekom društvenom ili humanitarnom cilju mogu vam pomoći promijeniti neka uvjerenja i shvatiti vašu osobnu vrijednost na drugačiji način. Budući da je Jupiter vladar Južnog čvora, koji 2023. godine prolazi kroz Ovnovu 9. kuću, trebali biste sortirati listu starijih prijatelja, možda one s kojima poslujete ili surađujete na profesionalnoj razini. Saturnova prisutnost zajedno s Jupiterom dodatno naglašava ideju da bi neki stariji savezi ili prijateljstva mogli prestati 2023. godine upravo kako bi stvorili mjesta za nova koja vas mogu nadahnuti i odvesti u profesionalni i osobni napredak. 2023. Jupiter kratko putuje kroz Ovnovu 12. kuću, gdje je i Neptun. Govorimo o periodu od 14. svibnja do 28. srpnja, tijekom kojeg Jupiter prolazi vašom kućom izolacije, žrtvovanja, tajnih neprijatelja, ali i iscjeljenja i duhovnosti. S obzirom na činjenicu da je Jupiter također tradicionalni vladar Riba (što znači 12. kuće Ovna), njegov tranzit kroz ovo područje njihove karte vrlo je dobar znak za Ovnove.

Mogli biste imati koristi od božanske intervencije i nadahnuća odozgo, ako odvojite vrijeme za brigu o svojoj duši, svom duhu, ali i o drugima oko sebe. Neki bi Ovnovi mogli odabrati duhovni put u obliku neke vjerske prakse, joge, terapije ili druge aktivnosti koje uključuju vodstvo. Imaju velike šanse otkriti da kad je učenik spreman učiti, dolazi pravi učitelj. Jupiter – Veliki Dobrotvor – olakšava put prema pomirenju i opraštanju, ali i prema otkrivanju onih koji vam žele zlo dok se pretvaraju da su vaši najbolji prijatelji. Znanje bi moglo biti osjetljiva tema za Ovnove 2023. godine, jer su Mjesečevi čvorovi u Blizancima i u Strijelcu. Pomrčina Mjeseca 26. svibnja 2023. i pomrčina Sunca 10. lipnja i 4. prosinca aktiviraju i os Blizanci-Strijelac, što znači 3. i 9. kuću Ovna, koje su povezane s učenjem, razmišljanjem, komunikacijom, visokim obrazovanjem, religijom, filozofijom i tako dalje. Kao rezultat toga, 2023. godine neki bi Ovnovi mogli proći kroz prekretnice povezane s njihovim najdubljim vjerovanjima ili možda područjem koje žele proučavati ili steći dublje znanje (na primjer, magisterij). Važno je biti fleksibilan i spreman za promjenu smjera ako se takva promjena pokaže neophodnom; također je vrlo važno primijeniti u praksi sve što znate. Ne morate se nužno fiksirati na diplomu (ili na primjer, nedostatak iste), samo pokažite za što ste zapravo sposobni. Pluton ostaje u Ovnovoj kući karijere do 2023. godine, tranzit koji je započeo 2008. Dakle, Ovnovi još uvijek ima vremena shvatiti da, kako bi izgradili solidnu karijeru i ugled koji joj odgovara, moraju prihvatiti da trebaju proći kroz neke osobne promjene i pripaziti da pravilno upravljaju svojom osobnom snagom. Neka iskustva povezana s karijerom mogla bi potaknuti značajnu mentalnu transformaciju.

Najbolje vrijeme za donošenje važnih odluka o karijeri je od sredine svibnja do listopada. Tijekom studenog i prosinca postoji mogućnost manjih zastoja na poslovnom planu. Ali veći dio godine bit ćete u dobroj poziciji. Astrolozi savjetuju da ne uzimate kredite i ne ulažete novac prije nego što razmislite.

Mjesec januar je obično vrhunac karijere za Ovna, ali s Venerom i Merkurom u retrogradnom kretanju do kraja mjeseca bit će potrebno napraviti prilagodbe, revizije i biti strpljiv, jer pregovori i novac mogu kasniti. Napravite plan i organizirajte svoje financije. April, Juni, Novembar i Decembar najpozitivniji su mjeseci za finansije. Za one koji traže posao, iskoristite prilike koje se mogu pojaviti od juna nadalje. Pripazite na multinacionalne tvrtke. Kontakt s drugim kulturama može vam pomoći u ovoj potrazi. Ako razmišljate o programu razmjene, ovo bi mogla biti dobra godina. Ako se školujete za javni ispit, možete računati i na sreću, ali nastavite s predanim učenjem. Za one koji rade ili studiraju, ovo će biti godina novih mogućnosti. Akademski studij, jezici i specijalizacija mogu vam pomoći da dobijete promaknuće ili priznanje. Mogu se pojaviti prilike za poslovna putovanja, stoga ih iskoristite!

Mogli biste se zaljubiti preko ušiju, i to baš u februaru, mjesecu ljubavi, kad će zanosna Venera putovati vašim znakom. Iznenadnu navalu emocija probudit će neobičan došljak u iznenadnim okolnostima. Može se reći da će sudbina uplesti svoje prste. Ako ste u dugoj vezi, nećete htjeti stati pred oltar zbog straha od trajnog vezivanja. No, na ljeto ćete shvatiti da je razlog tome to što niste dovoljno zagrijani i čekate nekoga tko će vam više odgovarati. Druga polovina pogodna je Ovnovima u braku za planiranje putovanja i zajednička ulaganja.

Ova godina bit će vrlo povoljna za Ovna. Jupiter i Saturn su u 4. kući, što donosi mir i harmoniju u odnosima s voljenima.

Tijekom prvih mjeseci ove godine nedostajat će vam poslovne sreće. Vaš trud često neće biti odgovarajuće nagrađen. Mars, koji će prolaziti vašim znakom od 11. svibnja do 27. listopada, donosi vam prilike za stvaranje dugoročne inancijske sigurnosti. Očekuju vas nove suradnje i putovanja koja će vam biti važna za karijeru. U razdoblju Marsovog retrogradnog kretanja, nakon 30. listopada, sporo ćete provoditi kraju započete poslove.

Što se ljubavnog aspekta tiče, godišnji horoskop predviđa da će 2023. godina biti vrlo povoljna za ovnove. Bit će zauzeti uživanjem u romantičnim trenucima sa svojim partnerom. Bit će harmonije i mira i imat ćete dovoljno razloga za zadovoljstvo. Iako ima svađa i manjih sukoba. Uz dobru volju i razumijevanje moći ćete vrlo lako prevladati sve prepreke. Slobodni predstavnici ovog znaka će upoznati osobu suprotnog spola koja će vas zaintrigirati. Velike su šanse da upoznate svoju srodnu dušu, nekoga koga ste dugo čekali. Venera vam je sklona od 3.5. do 29.5. kada će biti u vašem znaku, tada također od 12.8. do 6.9, te ponovno od 17.11. do 11.12.

Prvi kvartal godine vam donosi uglavnom stabilno zdravlje. Manje smetnje su moguće sa zglobovima. Tokom jula i avgusta će biti vidljiv pad imuniteta i bićete podložni psihosomatskim smetnjama koje će izazivati pojačani umor i probavne smetnje. Između septembra i novembra ćete biti promenljivog zdravlja i podložni prehladi i infekcijama. Većim delom ove godine prijaće vam ishrana koja je puna vitamina i koja uključuje namirnice sa antioksidansima, kako bi vaš organizam mogao lakše da se oslobađa štetnih materija. Od povrća jedite spanać, brokoli, kupus, pasulj i šargarepu. Od voća uzimajte suvo grožđe, borovnice, jagode i šljive. Koristite origano i cimet od začina. Pijte zeleni čaj sa đumbirom. Srećni brojevi: 9, 14, 19, 20, 25

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA, NA NAREDNOJ STRANI

RIBE ♓ – VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023: Ljubav, život, novac i zdravlje

KRATKI LJUBAVNI HOROSKOP DO KRAJA 2022: U samo jednoj rečenici sve će ti se samo reći…