in

GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023. GODINU: Promenjiva, prepuna ljubavnih iskušenja, životnih izazova i doživljaja koje ćeš pamtiti zauvek!

JARAC ♑

Godišnji horoskop za 2023. za Jarca govori pripadnicima ovog znaka da mogu očekivati velike stvari ove godine, da ne bi iskoristili neku puno snažniju riječ… jer, zvijezde su odlučile da je vrijeme za vas. Jarci, jeste li spremni susresti se sa svojom sudbinom licem u lice? Godina koja je pred vama za vas je jedinstvena jer se vaš planetarni vladar, Saturn, sudara s čvorovima sudbine! Ovaj je karmički utjecaj poput putovanja kroz vrijeme u kojem ćete nailaziti na ljude, mjesta i prilike koje će vam pomoći da dođete do željenog odredišta. To osobito vrijedi za razdoblje oko 3. svibnja, kada Jupiter tvori sekstil s Plutonom u vašem znaku, a taj povoljni aspekt daje vašim riječima i mislima moć da preoblikuju vašu stvarnost. Konačno, sinkronicitet će ove godine igrati glavnu ulogu u vašem životu, stoga obratite pozornost na znakove i budite otvoreni za pomake koje svemir traži od vas.

Zvijezde za 2023. godinu predviđaju da ćete ove godine raditi stvari koje ne biste nikada prihvatili i pitate se pritom – a zašto ja to do sada nisam/a radio/la? Vjerovali ili ne, iako Jarci ne vjeruju u sudbinu i sinkronicitet, upravo su to dvije najjače stvari na vašoj strani ove godine. Budite smireni, ponekad čak i na svoju štetu jer će to biti samo trenutno – na dužem roku prolazite puno, puno bolje. Vrijeme je da svime pokažete što i kako znate, tako da će dobar broj Jaraca otvoriti nešto svoje – bila to tvrtka ili OPG, bit će samo vaš i vi ćete biti šef, što ste izbjegavali dugo vremena.

2023. godine neki bi Jarci mogli osjetiti olakšanje jer su Jupiter i Saturn tranzitirali iz Jarca u Vodenjak, što znači Jarčevu drugu kuću (rad za novac, osobne resurse i vrijednosti). Kao rezultat toga, nakon unutarnjeg rada obavljenog prethodnih godina, vrijeme je da se istaknete i iskoristite sve svoje resurse kako biste počeli zarađivati za život i konsolidirali svoje izvore prihoda. Važne teme u 2023. godini su upravljanje vašim osobnim resursima i poboljšanje vašeg prihoda. Kvadrati koje Uran – vladar Jarčeve 2. kuće – tvori s Jupiterom i Saturnom govore o problemima, a o njima ćemo u poglavlju posvećenom radu i novcu.

Tranziti Jupitera i Saturna kroz Jarčevu 2. kuću također ukazuju na činjenicu da još uvijek morate poraditi na svom samopoštovanju. 2023. godine imate priliku prevladati neka ograničavajuća uvjerenja, jer će vas događaji prisiliti da izađete iz svoje zone udobnosti i ponašate se drugačije nego prije. Možete otkriti nove stvari o sebi i vlastitim vještinama. Neki Jarci mogu biti sebični ili škrti, želeći sve samo za sebe, dok ih energija Jupitera tjera prema velikodušnosti, istraživanju i pokazivanju dobročinstva. Nije lako pronaći ravnotežu između dvije polarne suprotnosti, ali ovo bi mogla biti jedna od lekcija koju će Jarci morati naučiti 2023. Duhovna strana onoga što je važno postaje značajnija, kao i poštivanje duhovnih vrijednosti i stjecanje i upravljanje materijalnim vrijednostima. Između 14. svibnja i 28. srpnja 2023. Jupiter kreće na kratko putovanje kroz 3. kuću Jarca (komunikacija, učenje) i 29. prosinca vraća se ovamo na nekoliko mjeseci. Jupiterova prisutnost u vašoj 3. kući potiče komunikaciju s terapeutom ili nekim tko vam je blizu i prirastao srcu pa vam je lakše otpustiti neka unutarnja opterećenja.

Također je važno da dvije pomrčine 2023. aktiviraju Jarčevu 12. kuću. Pomrčina je Mjeseca 26. svibnja i pomrčina Sunca 4. prosinca. Mjesečeva pomrčina u svibnju mogla bi označiti relacijsku ili emocionalnu viziju, jer je Mjesec vladar Jarčeve kuće odnosa, partnerstva i braka. Neki Jarci mogu osjećati potrebu za pregrupiranjem, oporavkom i iscjeljenjem kako bi mogli donijeti najbolje odluke. Neke starije stvari mogu vas sustići, pa vam je potrebna jasnoće da biste ih riješili. Kada je riječ o pomrčini Sunca na kraju godine, daje vam puno energije za obnavljanje i postizanje cilja. Pravo je vrijeme da u sebi odlučite u kojem smjeru želite koračati tijekom sljedećih tjedana. Sjeverni čvor koji prolazi i kroz 6. kuću Jarca potiče vas da se bolje brinete o sebi, svom tjelesnom, mentalnom i duhovnom zdravlju.

Svjesni da ste već puno postigli, ove godine ćete se početi ‘cvjetati’, odnosno na poslu će sve više dolaziti do izražaja vaša kreativnost, talent i mašta. Više vam neće biti važno zadržati i ojačati svoju poziciju, jer ona je već takva po prirodi i ono što je iza vas, ali ćete se razvijati dalje, a ne na višoj razini – tražit ćete nove izazove, koji uključuju lucidnost , osjećaj za lijepo, umjetničke težnje, širi krug ljudi koji će te podržavati na tom putu, a sve što je finije, još bolje. Nepotrebno je reći da ćete uživati.

Sa Saturnom u financijskom području, Jarčevi će morati biti oprezni tijekom cijele godine. Iskoristite priliku da napravite dugoročne planove. U siječnju retrogradna Venera zahtijeva analizu i procjenu troškova. Ožujak će biti pozitivan mjesec za nove pothvate. U kolovozu, s ulaskom Marsa u Blizance, morat ćete imati inicijative na poslu. Samo izbjegavajte ulaziti u sukobe sa šefovima i kolegama. Ako tražite posao, uložite u obrazovanje početkom godine i do svibnja možete imati dobre rezultate na tečajevima znanja. Kontakti s prijateljima, studijskim kolegama i bivšim kolegama na poslu također mogu dati dobre rezultate. Od kolovoza se mogu pojaviti nove profesionalne prilike. Ako želite biti poduzetnik, ovo će također biti povoljno razdoblje. Za one koji rade ili studiraju, prednost će imati studiranje do svibnja. Do svibnja mogu imati dobre rezultate i oni koji se bave komunikacijom i nastavom. S ulaskom Marsa u Blizance u kolovozu, trebali biste tražiti nove poduhvate na poslu, pa čak i ciljati na vodeću poziciju. Samo pazite da ne uđete u sukobe. Za one koji su samozaposleni ili žele pokrenuti posao, od kolovoza možete imati dobre prilike. Ali od listopada do prosinca bit će potrebno napraviti neke promjene u načinu rada.

Poslovne okolnosti postaju povoljnije. Financijska pitanja i dalje zahtijevaju oprez, no osjećat ćete da se neke stvari pomiču s mrtve točke. Više ćete komunicirati s okolinom i boraviti na terenu, a kontakti koje ostvarite bit će vam korisni i nadalje. Tijekom ljeta kovat ćete dugoročne planove. Posvetit ćete se rješavanju stambenog pitanja, kreditima, štednji, ulaganjima i raspodjeli nasljedstva.

2023. godina bit će prosječna za Jarce jer će vjerojatno naići na prepreke zbog ulaska Ketua u 11. polje. Zato u obitelji može doći do sukoba, a mir u kući poželjno je održavati razgovorom.

Osjećat ćete se bolje nego prošle godine i imati više energije. Bit ćete aktivniji i rado se baviti sportom, što će pridonijeti ljepšem izgledu, boljoj kondiciji i unapređenju opće zdravstvene slike. Tijekom ljeta pazite se sunčanice i dehidracije. BROJ SREĆE 11. Ovaj će vas broj pratiti tijekom 2023., sa svim povoljnim vibracijama. Pomoći će vam da shvatite nužnost većeg oslanjanja na instinkte.

Kao i uvijek, znaš što želiš, a iza tebe su zahtjevne godine u kojima si to još više realizirao/la. Na tim temeljima ćete nastaviti. Dvije pomrčine (30. travnja i 8. studenog) u Biku i u vašem prirodnom 5. polju ljubavi i djece vjerojatno će donijeti iskušenje ili promjenu na spomenute teme, ali uz vaš dobar plan sve će ići glatko. Kako je Uran u kombinaciji s njima, očekujte neočekivano, ali dobro za vas (jer je isti planet u trigonu u vašem znaku). Zato im se nemojte opirati, već prihvatite promjene jer će one dugoročno biti dobre. Sve ostalo što se tiče privatnosti bit će u redu. Dugi boravak Venere u vašem znaku (od početka godine do 7.3) učinit će vaš privatni život zaista bogatim. Dobra Venera dat će vam vjetar u leđa od 1.1. do 7.3, od 29.5. do 24.6, od 6.9. do 30.9. i ponovno od 11.12. do kraja godine.

Vaše zdravlje će biti stabilno i bićete puni pozitivne energije, u pokretu i u dobroj kondiciji tokom maja, juna i septembra. Prijaće vam da boravite na mestima gde je čist vazduh. Imunitet će vam biti oslabljen u januaru, novembru i decembru kada je neophodno da se odmarate i izbegavate stresne situacije. Moguća je loša cirkulacija, prehlada i urološke smetnje. Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje sadrže antioksidanse i vitamine i koje su srednje kalorične. Od povrća jedite beli luk, spanać, pasulj, brokoli, kupus i krompir. Od voća će vam prijati suvo grožđe, maline, avokado, banane i breskve. Meso i mlečne proizvode jedite umereno. Dodajte ishrani orašaste plodove, B vitamin i magnezijum. Srećni brojevi: 2, 7, 13, 18, 24

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA, NA NAREDNOJ STRANI

RIBE ♓ – VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023: Ljubav, život, novac i zdravlje

KRATKI LJUBAVNI HOROSKOP DO KRAJA 2022: U samo jednoj rečenici sve će ti se samo reći…