in

GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023. GODINU: Promenjiva, prepuna ljubavnih iskušenja, životnih izazova i doživljaja koje ćeš pamtiti zauvek!

RAK ♋

Godišnji horoskop za 2023. za Raka poručuje pripadnicima ovoga znaka da je moguće uživati u ovim ludim godinama, bez obzira na sve, dovoljno je da se zvijezde slože kako treba (preciznije, kako je vama najbolje). Dragi Rakovi, ulazite u fantastičnu godinu! Vama savršeno odgovara energija Riba, a gomila planeta u ovom vodenom prijateljskom znaku znači da bi vam život ove godine mogao biti fenomenalan. To osobito vrijedi za razdoblje oko 12. travnja, kada bi rijetka konjukcija Jupitera i Neptuna mogla potaknuti izuzetno zanimanje za učenjem nečeg novog. Vama vlada Mjesec, a kako vaš planetarni vladar tijekom ovogodišnjih pomrčina (30. travnja, 15. svibnja, 25. listopada i 8. studenog) aktivira električni Uran, svemir će od vas tražiti da prihvatite promjenu. Čineći to, otvorit ćete vrata novootkrivenoj kreativnosti u svom životu.

Sredina godine bit će baš onako kako treba da biste bili zadovoljni jer ćete napokon raditi ono što najbolje znate – ma šta to bilo. Možete otvoriti svoj posao, promijeniti dosadašnij posao ili raditi što god želite, stvar je u tome da će Jupiter biti u vašem kutu, držati vas budima i raditi sve da uspijete. Ovakvu priliku nećeti imati tako brzo u godinama koje dolaze, tako da trebate iskoristiti najbolje što možete.

2023. godine Rakovi bi se trebali pripremiti za ozbiljne promjene u svom životu, uključujući i životni stil i svakodnevni ritam. Jupiter – vladar Rakove kuće rada i zdravlja – prolazi kroz vašu 8. kuću (intimnost, transformacija, eliminacije, duboki strahovi, zajednički resursi, porezi, zajmovi, dugovi, financiranje), zajedno sa Saturnom, što znači da je vrijeme da pažljivo revidirate svoje prehrambene navike, radni raspored i svoj osobni raspored, tako da si omogućite vrijeme za traženje duše i otpuštanje nekih navike koje nisu dobre za vas ili bi mogle pokrenuti zdravstvene probleme. Tijekom 2023. godine energija planeta gura i pomaže vam da krenete prema pravoj osobnoj revoluciji i boljem poznavanju sebe. Rakovi koji žele započeti istraživačke projekte ili se baviti psihologijom ili okultnim znanostima također su podržani od planeta. Između 14. svibnja i 28. srpnja 2023., a zatim nakon 29. prosinca, Jupiter prolazi kroz 9. kuću Raka (vjerovanja, vjera, životna filozofija, visoko obrazovanje, veze u inozemstvu, putovanja). Ovaj Jupiterov tranzit sugerira da vas gledanje prema unutra ili neki događaji mogu natjerati da promijenite pogled na život i otvorite svoj um i srce prema širim horizontima i otkrivanju dubljih značenja života. Imajući na umu činjenicu da je Jupiter vladar Rakove kuće zdravlja, njegovo prisustvo u 8. kući većinom 2023. godine sugerira da bi se neki Rakovi mogli nositi s nekim zdravstvenim problemima ili osobnim krizama. S druge strane, budući da govorimo o Jupiteru – koji se naziva i Velikim Dobrotvorom – bilo koja pitanja mogu se riješiti bez kompliciranja, ali nakon teškog razdoblja ili brojnih posjeta liječnicima ili specijalistima.

Tijekom razdoblja dok se Jupiter nalazi u retrogradnom kretanju u vašoj 9. kući (20. lipnja – 28. srpnja), trebali biste potražiti drugo liječničko mišljenje. U slučaju nekih Rakova koji prolaze kroz takva pitanja, mogla bi postojati želja da se istraži i duhovni život, vjera ili religije općenito prisutne u svijetu, ili neke teorije ili ideje o smrti, reinkarnaciji itd. Drugi bi mogli imati viziju o uskoj vezi između tjelesnog i emocionalnog zdravlja, ali također u velikoj mjeri između tjelesnog i mentalnog ili duhovnog. U svakom slučaju, njihova sposobnost oporavka dobra je i na kraju bi 2023. za većinu Rakova mogla predstavljati pravi preporod – iz brojnih točaka, ne samo medicinskih. Prvi pomalo uznemirujući događaji koji lome vašu utrnulost i otvaraju put prema osvješćivanju događaju se u siječnju 2023. godine, kada Jupiter i Uran čine napeti planetarni aspekt. Zatim, Saturn pravi kvadrate s Uranom između 6. veljače i 3. ožujka, 1. do 26. lipnja i 16. do 24. prosinca. Ovaj astrološki kontekst sugerira da bi moglo doći do problema u partnerstvu, naglih promjena u vašoj boljoj polovici ili poslovnim partnerima ili zapleta kad se radi o prihodima koji vas prisiljavaju da revidirate svoje planove za budućnost. Još jedno područje u kojem možete očekivati promjene 2023. jest prijateljstvo ili veze s nekim društveno-profesionalnim skupinama koje bi mogle pokrenuti relativno napete periode i preokrete. Takva će vas veza vrlo vjerojatno motivirati na neke promjene u vašem životu ili bi vas iskustvo nekog prijatelja moglo duboko obilježiti i potaknuti na razmišljanje. Pomrčina Sunca iz lipnja 2023. može vas učiniti umornijima, ali s jasnom sviješću o činjenici da trebate ponovno otkriti sebe i revidirati svoja uvjerenja ili svoj duhovni smjer, u velikoj mjeri. Kao rezultat toga, trebate odvojiti vrijeme za meditaciju i iscjeljenje.

Unatoč brigama u drugim sferama života, stabilnost, trud i produktivnost, ali i odnosi s kolegama bit će stabilni. Neki će Rakovi imati priliku napredovati u drugoj polovici godine. Zatim razmotrite sve okolnosti prije donošenja konačne odluke. Također, imate dobru poslovnu suradnju s inozemstvom, a ima i onih koji će konačno otputovati na destinaciju koju su oduvijek željeli posjetiti.

Venera u retrogradnom kretanju početkom godine utjecat će na svačije financije općenito, budući da je to faza preispitivanja vrijednosti. No, Rakovi mogu računati na neka partnerstva u poslu, ili jednostavno na podršku obitelji, prijatelja ili voljene osobe. Profesionalne prilike mogu donijeti dobitke u financijama, kao što je promaknuće između svibnja i listopada te u prosincu. Povoljni mjeseci za financije su veljača, srpanj i kolovoz. Za one koji traže posao, do svibnja će biti važno ulaganje u usavršavanje i stručno obrazovanje. S ulaskom Jupitera u Ovna, u svibnju ćete imati profesionalne prilike. Iskoristite fazu koja traje do listopada, a zatim ponovno u prosincu! Za one od vas koji radite ili studirate, iskoristite prvo tromjesečje kako biste riješili nedovršene probleme u vezi s fakultetom. Također će biti povoljno za tečajeve i usavršavanje znanja jezika. Od svibnja može biti promaknuće ili priznanje. Studeni i prosinac su povoljni mjeseci za organiziranje zadataka, a u tom razdoblju mogu se pojaviti i nove prilike.

Očekuju vas iznenađujući preokreti već od samog početka godine. Bilo da ste sami ili zauzeti, netko iz vaše prošlosti vratit će se u vaš život tražeći da ponovno obratite pažnju na njega. Ljeto će biti prepuno kušnji, posebice ako ste emotivno nesigurni i opterećeni sumnjom u partnera i zajedničku budućnost. Materijalne okolnosti imat će velikog utjecaja na razvoj ljubavnog odnosa. Ako vam je brak u krizi, putovanje s partnerom moglo bi unijeti potrebnu bliskost i romantiku u vaš odnos. Samci će u travnju upoznati osobu kojoj će teško odoljeti.

Sklad i mir će zavladati vašim obiteljskim životom sljedeće godine. Položaj Jupitera i Saturna u četvrtoj kući dokaz je da ćete moći očekivati ​​veliku pomoć i od svoje majke. U drugoj polovici godine briga o djeci bit će znatno smanjena, a druženje s obiteljima s djecom bit će vam glavna preokupacija.

Tranzit Jupitera u Ribama donijet će poticaj koji ste čekali. Prva četiri mjeseca pogodna su za promjene, bilo da je riječ o prelasku na drugu poziciju, novom poslu ili čak osamostaljenju. Nove okolnosti ispunit će vas zanosom, motivirajući vas da se pokažete u najboljem svjetlu. Poželjno je da budete fleksibilni i otvoreni za rad s novim tehnologijama ili metodama rada, posebice tijekom studenog i prosinca. Tijekom proljeća i ljeta čuvajte se konkurencije.

Veći dio godine bit će vam dobro, a dvije pomrčine u vašem 5. polju ljubavi i djece 16.5. i 25.10. donijet će neke vijesti. Dobra Venera će vas oplemeniti od 6.4. do 3.5, posebno od 19.7. do 12.8., te od 24.10 do 17.11. Uživat ćete u ljubavi i poštovanju koje ćete dobiti od svog partnera. Rakovi koji nisu u vezi ili braku mogu očekivati ​​da će se to promijeniti u drugoj polovici godine. Društveni i romantični život tada će biti življi nego ikad, a vodit će ga neobuzdani strah. Čak i u svakodnevnom životu osjećat ćete se življe i budnije nego ikad.

Jupiter koji vlada vašim poljem zdravlja će u februaru praviti sekstil sa Uranom i činiće vas otpornim na stres, a uticaće i na jačanje vašeg imuniteta. Konjunkcija Jupitera sa Neptunom tokom aprila će vam doneti dobar osećaj za vaše zdravlje i preventivu. Od maja će Jupiter ući u znak Ovna i praktikovaćete svakodnevne fizičke vežbe. Bićete stabilnog zdravlja. Vaša ishrana će zahtevati većim delom namirnice sa vlaknima koje utiču na bolju probavu. Od januara do aprila vam je potrebna kalorična hrana, a laka i dijetalna sredinom godine. Jedite uglavnom voće i povrće, sa manje mesa i izbegavajte brzu hranu. Prijaće vam jogurt, orasi, urme, proso, kupus, tikvice, kivi i grožđe. Pijte mineralnu vodu sa magnezijumom. Srećni brojevi: 2, 7, 15, 19, 24

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA, NA NAREDNOJ STRANI

RIBE ♓ – VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023: Ljubav, život, novac i zdravlje

KRATKI LJUBAVNI HOROSKOP DO KRAJA 2022: U samo jednoj rečenici sve će ti se samo reći…