in

VELIKI MESEČNI HOROSKOP ZA OKTOBAR 2023: Ovan na prekretnici u LJUBAVI, a OVOM znaku slede VELIKE PROMENE koje će trajati do proleća

Oktobar će ako ništa drugo biti vrlo dinamičan mesec. Zato ne treba da nas iznenadi ako na kraju meseca zateknemo sebe sa potpuno novim fokusom. Najviše me podseća na komunalce koji su eto izašli da počiste sve ono što mi odlažemo jer smo sentimentalno vezani ili se nećkamo jer ne umemo da donesemo odluku. I Pluton će u drugoj nedelji meseca iz retrogradnog krenuti u direktan hod, kao da ga je tema odbacivanja i zaključivanja, stavljanje tačaka gde je potrebno trgla iz dubokog sna.

Ono što nam je svima potrebno ovog oktobra je savez racija i volje. Volja kao da jedva čeka, posebno od 23. oktobra kada se više planeta bude gomilalo u Škorpionu.

Poput reke koja je željna da svima pokaže svoju veličinu makar i poplavila sve, tako će i naša volja biti spremna da ruši gde je potrebno, da menja okruženje ali i sami sebe ćemo lako u tom periodu dovesti do gubitka kontrole ako prethodno racio nije postavio jasan cilj. Pozitivan, afirmativan, nešto što je dobro za nas. Nešto gde se borimo za nešto, a ne protiv nekog ili nečega. I upravo tu ćemo biti na testu.

Da li možemo da se toliko fokusiramo na preduzimanje akcije ka ličnom boljitku, prosperitetu, ozdravljenju i u bukvalnom i u metaforičnom smislu, da nam to odjednom bude toliko važno da sve ostalo možemo da ignorišemo i ne dozvolimo da nas ometa ni malo. Ili ćemo osluškivati vibracije iz spoljnog sveta i dopuštati da nas uskomešaju, da prave vrtloge u kojima ćemo se utapati jer smo volju usmerili protiv nekog ili nečega, umesto za sebe.

Borimo se protiv sveta i verujemo da time dokazujemo sopstvenu ispravnost, hrabrost, snagu, moć – a zapravo je suprotno. Pa kako napadamo ne vidimo da sami sebe napadamo. Kako se usmerimo na nešto ne vidimo cunami koji nam se vraća da nas potopi, jer energija je beskompromisna, a planete u Škorpionu su upravo takve. Ne vode dijalog sa nama, ne uslišuju naše molbe, samo nam vraćaju ono što šaljemo ili ga proslede tamo gde nam se nalazi Pluton u horoskopu. Ako vam je u 1. kući bukvalno nam se obije o glavu, ako je u 2. 6. 10. – obije nam se o posao, finansije, karijeru, ako je u 4. ili 5. – na naše bližnje, ako je u 11. – na budućnost i ono što nas tamo čeka i t.d…

Racio je zato važan jer će nam bez pardona celog meseca najavljivati ako smo se zaneli u fantaziji, uobličili događaje po sopstvenom nahođenju ne želeći da ih vidimo kakvi jesu jer bi to bilo bolno i neprijatno iskustvo, prosto nam neće dozvoljavati da lažemo sebe. Pokušaj da to uradimo svaki put će biti osujećen. Na primer, umislimo da ljubavi ima negde gde je nema, i onda u nedelji od 8. do 14. oktobra nešto se desi što ne samo da nas osujeti u preteranim i nerealnim očekivanjima, već isprazni toliko da možemo u toj nedelji lako biti depresivni, malodušni, očajni. Ili, ubeđeni smo u uspeh nekog posla oko koga se nismo nikada nešto posebno trudili, i onda od 18. do 24. oktobra budemo odbijeni ili doživimo određenu neprijatnost, šok za ego.

Energija je prijatelj oduvek, zbog toga je Uran tu egzaltiran, pa zato kažemo da nekada i kad stvari nisu dobre – one su zapravo za nas najbolje jer nam pokazuju put ili sprečavaju da nastavimo dalje pogrešnim putem.

Početak meseca će vrveti od socijalnih dešavanja, usputnih kafa, koncerata, javnih dogadjaja, venčanja, krštenja i drugih lepih događaja (posebno od 5. do 21. oktobra)

Venera će od 9. oktobra biti u Devici što zapravo znači da nije više u Lavu (gde je bila od početka juna). Nakon iscrpljujućeg ljubavnog leta prirodno je da sledi nega, lečenje rana, oporavak – a nema bolje Venere od ove u Devici za takve stvari. Pa ih možemo samo malo “bustovati” odlaskom kod terapeuta, masera, u salone za ulepšavanje i brigu o telu koje sad treba nekako da otpusti sve grčeve, trzaje, bol i slike koje bude anksioznost. Otuda bih više sugesrisala da ne insistiramo na ljubavi tokom oktobra već oporavku, nekada je jako korisno biti malo sam. Posebno važi za one koji su upravo izašli iz neke veze.

Za parove koji su u stabilnim odnosima, Venera u Devici je onaj period kada pravimo nove planove koji uključuju zabavu, slobodno vreme, rituale koje ćemo imati da se ne bi udaljili. Povezuje na pametne načine, bez sile i moranja, da bude u skladu i tempu svakodnevnice. Ali povezuje. Neguje. Leči i ozdravljuje odnose, donosi više smeha zbog običnih svakodnevnih stvari. I osećaj može biti da nam više od toga za sreću i radost i nije neophodno.

Za svaki astrološki znak u oktobru:

HOROSKOP PO CIGANSKIM KARTAMA ZA OKTOBAR 2023: Ljubavnica, raskid, čežnja, neiskrenost i ljubomora

NEDELJNI HOROSKOP OD 2. DO 8. OKTOBRA 2023: Mnogi će konačno otvoriti svoje srce i osloboditi se prepreka