in

VELIKI MESEČNI HOROSKOP ZA OKTOBAR 2022: Konačno je došlo vreme za promene koje si dugo priželjkivala

DEVICA ♍

Posao

Opozicija Venera sa Jupiterom na početku oktobra prouzrokovaće teškoće u platnom prometu i nedostatak potrebnih sredstava za nastavak pojedinih radnih zadataka i projekata. Izbegavajte da ulazite u nove investicije, kao i da se zadužujete. Merkur će krenuti direktno 2. oktobra i uspećete da pokrenete realizaciju jednog ili više planova koje ste ranije započeli i morali da zaustavite zbog nepovoljnih okolnosti i nedostatka podrške. Postići ćete uspeh ako se bavite prosvetom, zabavom, ugostiteljstvom i dizajnom. Merkur će 11. oktobra ući u znak Vage i započećete pregovore oko novih projekata ali ćete već na startu naići na teškoće jer se sa drugom stranom nećete moći složiti oko finansiranja i raspodele zarade. Kvadrat Marsa sa Neptunom doneće vam neslaganja i sukobe sa nadređenima, kao i nesuglasice i nesporazume sa poslovnim partnerima. Budite pažljivi u pogledu rešavanja pravnih i administrativnih obaveza. Moguć je i nailazak inspekcije što bi vam donelo neprijatnosti i probleme. Ovajperiod nije povoljan za potpisivanje novih ugovora.

Sunce i Venera će u drugoj dekadi oktobra praviti trigon sa Saturnom i Marsom. Pružiće vam se izvanredne prilike za uspeh u oblastima usluga, menadžmenta, mehanike, inženjeringa, građevinarstva, projektovanja, kao i za dobitke od ranijih investicija. Ovo vam može doneti unapređenje i uspon u karijeri, zbog čega je važno da svaku pruženu priliku što bolje iskoristite. U trećoj dekadi oktobra će Venera, Sunce i Merkur ući u znak Škorpiona ali će se u tom znaku dogoditi i delimično pomračenje Sunca, što će vas ometati u započinjanju novih zadataka na polju komunikacija, trgovine i saobraćaja. Mars će krenuti retrogradno u vašem polju karijere i moraćete da ulažete mnogo više truda u sve što radite.

Nezaposlene Device će biti u mogućnosti da dobiju novo zaposlenje u oblastima građevinarstva, usluga, zanatskih delatnosti, trgovine i javnosti.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Merkur će krenuti direktno 2. oktobra i omogućiće vam da nadoknadite propuštene zajedničke trenutke sa voljenom osobom, kao i da porazgovarate o temama koje ste odložili zbog neslaganja. Razmislili ste u međuvremenu kako da prevaziđete neslaganja i umanjite napetosti. Objasnićete vašem partneru da češće treba da razgovarate o nesporazumima.

Druga polovina oktobra omogućiće vam uspostavljanje stabilnog odnosa sa partnerom zahvaljujući trigonu Merkura sa Saturnom i Marsom. Više međusobnog razumevanja omogućiće vam da ostvarite bar jedan važan zajednički cilj. Uvidećete koje su trajne vrednosti u vašem odnosu. Ulazak Merkura u znak Škorpiona otvoriće prostor za nove dogovore.

Ako ste slobodni:

Početak oktobra doneće vam novu snagu da prikupite hrabrost i priđete osobi koja vas privlači duže vreme. Vaša simpatija će biti prijemčiva za razgovor i otkrićete da imate zajedničke teme, kao i da se oko mnogo toga dobro razumete. Počećete da se viđate i izlazite i sve više će vam prijati da provodite vreme zajedno. U trećoj dekadi oktobra ćete ući u intimni odnos i mogućnosti da započnete emotivnu vezu će biti otvorene. Nećete žuriti i dopustićete da sve bude spontano.

Starije Device će upoznati osobu sa kojom će moći da razgovaraju o raznim temama. Vaša nova simpatija će umeti da vas oraspoloži i nasmeje, a vi ćete ostaviti pozitivan i snažan utisak na nju. Pojaviće se i obostrana osećanja, što vodi ka vezi.

Zdravlje

Prva polovina oktobra može vam doneti prolazne zdravstvene smetnje u vidu lakše upale grla ili bronhitisa. Smetnje su moguće i u vidu upale mokraćnih kanala. Izbegavajte izlazak po lošim vremenskim prilikama, kada je vetar i kiša jer ste podložni prehladi. Druga polovina oktobra vam donosi stabilno zdravlje i bolji imunitet. Više se krećite i vežbajte.

Potrebna vam je ishrana namirnicama koje su bogate gvožđem. Od mesa jedite govedinu, a možete pripremati jela sa piletinom i ćuretinom kao i sa mesom od patke. Od ribe jedite tunu, sardinu i skušu. Od povrća obavezno izimajte veće količine zelenog povrća kao što su spanać i grašak ali jedite još pasulj i sočivo. Od voća jedite koštunjavo i sušeno.

NEDELJNI HOROSKOP OD 3. DO 9. OKTOBRA 2022: Ako se nekom udvarate, budite diskretniji

NEDELJNI HOROSKOP OD 10. DO 16. OKTOBRA 2022: Ovih dana zaista će zasjati svijetlo na vašem ljubavnom nebu